Găsește clienți pentru agenția ta

4 metode să găsești clienți locali:

În această lecție vom discuta despre 4 metode prin care noi putem găsi clienți locali (din apropierea ta), să semnezi un contract sau să stabilești întâlniri cu diverși administratori de companii. Este foarte important ca, încă de la început să te focusezi pe nișa pentru a avea rezultatele dorite. 

1.Creează-ți alianțe și conexiuni:

  • Creează o conexiune între tine și nișa pe care o urmărești.
    • Discută cu diverse persoane din cercul tău de prieteni, află dacă cineva lucrează sau are conexiuni în acel domeniu. EX: Dacă îți alegi să lucrezi pe nișa de Restaurante și cunoști pe cineva care lucrează într-un restaurant sau lucrează în vânzări și are conexiuni cu mai multe restaurante, încearcă să discuți cu el și să îl rogi să te introducă la persoanele de decizie.
    • Oferă-le un procent din contractul pe care îl semnezi (10-20%)

2. Mergi la diverse întâlniri și evenimente:

  • Caută evenimente care au loc în orașul tău și sunt din nișa pe care ai ales-o. Ai fi surprins să afli că săptămânal se organizează tot felul de evenimente la care participă diverse persoane de decizie din domenii diferite; poate fi o lansare de produs sau orice alt eveniment.
  • Intră pe facebook și caută să vezi ce evenimente (gratuite) au loc în următoarele săptămâni la tine în oraș.
  • Poți folosi și platforma meetup.com, însă nu este atât de dezvoltată în România, deci șansele să găsești evenimente aici sunt destul de mici.
  • Caută pe google site-uri care promovează evenimente din acest domeniu.
  • Stabilește orice fel de conexiune cu cât mai multe persoane care participă la astfel de evenimente (stabilește o întâlnire, lasă-le o carte de vizită, povestește cu ei despre ceea ce faci, cu ce te ocupi și ce rezultate ai obținut pentru alte companii din acel domeniu).

3. Caută persoane care dețin o afacere

  • Caută pe facebook sau linkedin grupuri sau pagini care sunt destinate deținătorilor de companii ex : https://www.facebook.com/groups/grupulantreprenorilordinromania/
  • Dacă nu găsești un grup de genul destinat regiunii în care te afli, poți creea unul, în acest fel vei putea avea acces la toate informațiile și poți posta ce vrei tu în acel grup.

4. Fii atent cand ești în aer liber

  • Acordă o atenție sporită atunci când ești în aer liber clădirilor și lucrurilor care te înconjoară. Vei fi surprins să vezi câte companii sunt în jurul tău.
  • Notează ce vezi, apoi caută online date despre acele companii, ca ulterior să le poți contacta.

*Creează-ți o listă cât mai mare de potențiali clienți, salveaz-o, iar în lecțiile următoare vom învăța despre cum putem obține clienți pentru agenția noastră.

Găsește clienți ONLINE:

Poate vrei să găsești clienți din alte orașe sau chiar alte țări. Dacă vrei să îți extinzi căutările, oricare ar fi motivul, în online vei găsi foarte multe informații despre diverse companii.

Există mai multe metode să găsești clienți online:

Următorul pas pe care trebuie să îl faci este să găsești persoanele care sunt responsabile de acea companie (dacă găsești informațiile pe Linkedin e mai ușor/ dacă nu, trebuie să îi suni sau să le trimiți un e-mail în care să afli cum poți lua legătura cu persoana responsabilă cu acea companie). *nu pierde timpul cu persoane care nu pot lua decizii.

Acceptă să primești răspunsul NU

În acest tip de business, vei primi foarte multe răspunsuri de NU; este foarte important să nu te descurajezi și să mergi mai departe. Este un business în care lumea încă nu are foarte mare încredere și nu îl înțelege, însă poți reuși dacă continui să muncești și nu te lași descurajat.

1. Fii un „căutător de aur”

  • Caută cât mai mulți clienți; unii din ei nu vor vrea sa lucreze cu tine, alții nu vor avea bani să te plătească, altii nu vor avea încredere în tine sau în acest domeniu.
  • La fel ca un căutător de aur, cu cât vei „săpa” mai mult, cu atât vei avea șanse mai mari să găsești „aur”.

2. Și tu ești aur pentru clienții tăi

  • Trebuie să înțelegi încă de la început că serviciul pe care îl oferi este și va fi extraordinar de valoros pentru clienții tăi. Nu te lăsa înjosit sau accepta contracte pe 100-200 de lei. Vei întâlni diverse persoane care se ocupă de partea aceasta (nu aduc neapărat rezultate) și care își taxează clienții pe 200 de lei. Nu trebuie să cazi în această capcană. După ce vei termina acest curs și vei începe să practici ce ai învățat, vei putea aduce rezultate reale și valoroase pentru orice tip de client.

3. Strânge cât mai multe „NU-uri” – la fiecare 20-30 răspunsuri de NU, vei primi și un „DA”

  • Cu cât vei primi mai mulți de NU, cu atât vei primi mai mulți de DA – această strategie este prezentată de către Richard Fenton și Andrea Waltz  într-o carte denumită „Mergi pentru NU – Destinația este DA, NU este metoda prin care ajungi acolo” (Go for No! Yes is the Destination, No is How You Get There)
  • Posibil ca persoanele care acum ți-au spun NU, mai târziu să devină clienții tăi.

4. Strânge cât mai multe adrese de e-mail:

  • Chiar dacă unele persoane vor răspunde cu NU la propunerea ta, le poți cere adresa de e-mail pentru a le oferi informații din domeniu GRATIS
    • Le poți trimite săptămânal sau lunar un newslatter în care prezinți informații valoroase din domeniul lor și al marketingului
    • Poți să le oferi strategii și pași de urmat pentru a aduce mai multi clienți afacerii pe care o dețin.

Dacă nu ai reușit să descarci ghidul oferit de noi, îl poți descărca de aici GRATUIT!

Dacă dorești să înveți cum să faci bani din pasiunea ta, înscrie-te în cursul SMMA și beneficiezi de 400 de lei reducere dacă folosești codul „hello400”